PÖFF toetab abi vajavaid lapsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. korda toimuv «Pimedate ööde filmifestival»toetab koostöös lastefondiga joonisfilmile «Lotte ja kuukivi saladus» kirjeldustõlke tegemist.

Tõlge kirjeldab dialoogide vahel seda, mis on muidu tajutav vaid visuaalselt, ning nägemispuudega inimesed kuulevad tõlget filmi vaadates.

Praeguseks on kirjeldustõlge tehtud filmidele «Kinnunen» ja «Sügisball» ning lastefilmile «Ruudi». Mittetulundusühingu Kakora kodulehel on üleval nimetatud filmide kirjeldustõlkega katkendid (kakora.salayl.ee, alajaotus

«Meedia kajastus» ja «Kirjeldustõlkega filmid»). Neile on kirjeldustõlke teinud vabakutseline näitleja Mart Aas.

Eestis on korraldatud ka niisuguse tõlkega teatrietendusi. Näiteks möödunud aasta kevadel said vaegnägijad vaadata Ugala lavastust «Kolm meest paadis». Sellele tegi kirjeldustõlke samuti Mart Aas.

Annetuskastid asuvad kõigis PÖFFi info- ja müügipunktides ning kõigis linastuskohtades.

Peale annetuste kogumise müüakse kunstnik Meru joonistatud PÖFFi- ja lastefonditeemalisi kleebiseid ja kõrvarõngaid. Esemetel on kujutatud Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi Mõmmikut koos pöffihundiga.

Esemete müügist saadud tulu läheb kirjeldustõlke loomiseks. Ühtlasi annetatakse PÖFFi enda meenete tulust 15 protsenti heategevuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles