Hooldekodud teatavad üksteise järel hinnatõusust (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnatõus ootab ees ka kunagisse Pilistvere koolimajja rajatud hooldekodu elanikke. Siiski jääb hind seal madalamaks kui paljudes teistes hooldekodudes.
Hinnatõus ootab ees ka kunagisse Pilistvere koolimajja rajatud hooldekodu elanikke. Siiski jääb hind seal madalamaks kui paljudes teistes hooldekodudes. Foto: Elmo Riig

Nii ettevõtjatele kui omavalitsustele kuuluvad hooldekodud annavad üksteise järel teada 1. jaanuaril saabuvast hinnatõusust. Odavamatel juhtudel kerkib hind 30 euro võrra kuus, aga mõnel pool ka enam kui 70 eurot.

«Igal pool kerkivad kohatasud ning põhjus on ainult üks: töötajate palgasurve,» selgitas Lõuna-Eesti Hooldekeskuse arendusjuht Georg Trašanov. Viljandimaal on sel ettevõttel Karksi Kodu nime kandev hooldekodu.

Lõuna-Eesti Hooldekeskus on eraettevõte, millele kuulub Eestis kuus hooldekodu ning keskmine kohatasu on 750 eurot kuus. Hinnatõus on kümme protsenti. «Omavalitsustele kuuluvate hooldekodudega võrreldes tundub meie hind kallim, aga me oleme erafirma ning sada eurot meie hinnast on investeeringukomponent,» selgitas Trašanov.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles