Riigimetsast saab tänavu taas jõulupuud valida

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuuse võib tuua riigimetsa kraavi- või teeservast, aga enne tuleb selle eest tasuda.
Jõulukuuse võib tuua riigimetsa kraavi- või teeservast, aga enne tuleb selle eest tasuda. Foto: Mailiis Ollino

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kutsub ka tänavu jõulude eel inimesi riigimetsa endale sobivat kuusepuud valima. Kuni kahemeetrine kuusk maksab kaheksa eurot. Uue võimalusena võib raiuda kuni viis meetrit pika kuuse, mille hind on 30 eurot.

Enne metsa minekut soovitab ettevõte tutvuda riigimetsade kaardiga RMK kodulehel või mobiilirakenduses ning teha endale selgeks, kus asub riigimets. Nutitelefonide kasutajad saavad RMK mobiilirakenduse abil kindlaks teha, et asuvad ikka riigimetsas, kus pole looduskaitselisi piiranguid ning kust võib kuuske võtta. 

Metsas olles tuleb kindlasti järgida kuusetoomise reegleid. Jõulupuu võib võtta sealt, kus tal pole lootust suureks kasvada: tee- või kraaviservast, liini ja vana metsa alt. Kindlasti ei tohi kuuski raiuda metsanoorendikust, kuhu inimene on nad istutanud või kus neist sirguvad palgipuud. Metsanoorendiku tunneb ära selle järgi, et puud on korrapäraselt istutatud ja hooldatud ning enamasti ühevanused. 

Kuuse eest saab tasuda internetiülekande või mobiilimaksega, enne kuuse võtmist peab puu eest olema tasutud. Kuuse hind sõltub puu pikkusest: kuni meetrine kuusk maksab kolm eurot, 1–2-meetrine kuusk kaheksa eurot ning 2–3-meetrine kuusk 13 eurot. Sel aastal saab iseseisvalt riigimetsast tuua ka 4- ja 5-meetrist kuuske, need maksavad vastavalt 23 ja 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles