Metallivaras meelitas turvameest ja politseinikku kuriteokaaslaseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall. Foto on illustreeriv.
Vanametall. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Pühapäeval pidasid firma G4S turvatöötajad koos politseiga Viljandis kinni metallivarga, kes ühe ettevõtte territooriumilt metallesemeid üle aia tõstis. Varas püüdis nii turvatöötajaid kui politseinikke omale kuriteokaaslaseks meelitada.

2. detsembril kella poole kuue ajal hommikul sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus sissetungi häireteate Viljandi ettevõtte territooriumilt. Olukorda kontrollima läinud turvatöötaja leidis lumelt värsked jalajäljed. Mööda jälgi liikudes jõudis ta aia äärde, kuhu keegi oli valmis pannud torusid ja teisi metallist esemeid, tõenäoliselt eesmärgiga tõsta need asjad üle aia.

Turvatöötaja kutsus endale appi teise patrulli ning mööda jälgi liikudes jõudis ta meheni, kes metallesemeid üle aia upitas. Turvatöötaja küsimuse peale, mida too seal teeb, vastas territooriumil toimetav mees, et on Eesti Energia töötaja. Mees üritas turvatöötajat endale kuriteokaaslaseks meelitada, öeldes, et olgu too hea ja aidaku asjad üle aia visata, ning lisas, et käed külmetavad ja nad mõlemad saaksid tuppa sooja, auto juba ootab ja asi laheneb.

G4S-i turvamees sellise jutu õnge siiski ei läinud, andis mehele korralduse tegevus lõpetada ja asjadest eemale astuda. Selle peale muutus mees agressiivseks ja küsis, kas turvatöötaja tahab nuga saada.

Turvamees kutsus kohale politsei ja appi saabus ka teine G4S-i patrull. Territooriumile tunginud mees üritas G4S-i pressiesindaja sõnul ka politseinikule "tööd" pakkuda, aga loomulikult ei läinud seegi pakkumine läbi. Mees ei tahtnud politsei korraldustele alluda ja hakkas neile kinnipidamisel vastu. Kinnipidamiseks kasutasid turvatöötajad ja politseinikud vahetut sundi ning panid mehel käed raudu.

Politsei viis kinnipeetu kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles