Vastulause Riido Raja arvamusloole

, Viljandi vallavalitsuse planeeringuspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Laidma
Raivo Laidma Foto: Elmo Riig

OLEN ŠOKEERITUD Riido Raja teravast, solvavast ja laimavast rünnakust isiklikult minu vastu. Samuti viisist, kuidas ta püüab avalikku arvamust kujundada. Ma ei kavatse seda aktsepteerida.

Isiklikus plaanis rünnaku ja laimu vastu tahan leheveergudel vaid kinnitada, et pärast ülikooli lõpetamist on kogemused ja koolitused taganud mulle süvendatud teadmised nii planeerimisest tervikuna kui ruumiandmete töötlemisest ja analüüsist. Mulle on antud ruumilise planeerija kutsetunnistus Euroopa kvalifikatsiooniraamistiku (EQF) tasemel seitse.

VIIMASE POOLE aasta jooksul on vallavalitsus väljastanud 12 korral projekteerimistingimused eri suurusega päikeseelektrijaama rajamiseks. Mitu korda on asjad jõudnud juba ehitusloani.

Mul on isegi kahju, et asjaajamine härra Rajaga on niimoodi käinud – on ta ju ilmselt üks kõige rohkem nõustatud isikuid nii erinevate spetsialistide kui valla juhtide tasandil. Teda on püütud aidata ja talle kõike selgitada. Korduvalt. Vallavalitsuse tema taotlusele antud eitav vastus ei ole toonud kahjuks mõistmist, et vald soovib ja saab langetada otsuseid ainult seaduse ja selle alusel kokkulepitud maakasutustingimuste piirides.

Planeeringute puhul võib ikka juhtuda, et ühes ja sellessamas mängureeglis näeb üks inimene enda jaoks võimalust, teine tagatist privaatsuse säilimiseks ja kolmas oma huvide kitsendamist. Ma arvan, et kõigil meie ühiskonnas on aga õigus eeldada, et ükski neist kolmest ei hiili härra Raja moodi varga kombel pimeduse varjus jänesekostüümis ümber maja, et kiviga aken sisse visata.

VALLA ÜLDPLANEERINGU koostamine praegu käib ning vallavalitsus kutsub kõiki huvitatud isikuid selles osalema, arvamusi esitama ja oma huvisid kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles