Esineb rohkem kui 200 noort muusikut

, Viljandi muusikakooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakooli kontsert täidab kiriku noorte muusikute ja saalitäie neile kaasa elava publikuga.
Muusikakooli kontsert täidab kiriku noorte muusikute ja saalitäie neile kaasa elava publikuga. Foto: Elmo Riig

Viljandi muusikakooli kahel jõulukontserdil esineb sel aastal rohkem kui 200 noort muusikut.

Tõepoolest – mõni aeg tagasi ei olnud muusikakoolis nii palju õpilasigi, kui sel aastal on esinejaid.

Baptisti kirik on koolile uus kontserdipaik ja seal astuvad üles solistid, ansamblid ja noorema astme muusikakollektiivid kokku 70 esinejaga.

Pauluse kirikus, kuhu juba teist aastat ehitame altari ette eraldi esinemislava, saab nüüd korraga musitseerida suur sümfooniaorkester ja kolm koori kokku 150 noore muusikuga. Eks seda lähe tarvis nendeks lugudeks, mis nõuavad väga palju helivärve ja täit kõlavõimsust.

Igal aastal on muusikakoolil ka midagi uut pakkuda. Sügisel avasime harfi eriala, saime uue pilli ja esimest korda kooli ajaloos astub üles harfiõpilane. Kirke esineb neljapäeval baptisti kirikus. Laupäevasel kontserdil on kavas orkestri, koori ja solistidega maailmaesietteanne Viljandimaa lauljalt ja lauluõpetajalt Ele Millistferilt.

Lisaks harfile on kool sel aastal saanud juurde väga mitu erilist pilli. Loodame, et viimane pill – fagott – jõuab ka kohale ja same selle laupäeval Liisale kätte anda. Lisaks nimetatud pillidele on projekti "Igal lapsel oma pill" ja regionaalsete inevesteeringute programmiga soetatud orkestrikellad, gong, flööt ja klarnet.

Mööduva aasta (loodetavasti ka järgmise aasta) märksõna oli lastele huvihariduse/huvitegevuse kättesadavuse ja valikute suurendamine. Muusikakool on oma tegevusi juba aastaid selles suunas arendanud, nüüd pani ka riik oma õla alla. Pakume maakonna lastele õppimisvõimalusi sellistel pillidel, mille õpet pole väiksemates muusikakoolides majanduslikult otstarbekas korraldada, ning palju koosmusitseerimisvõimalusi erinevate kollektiividega. Võhma lapsed on meil ammu mänginud ja laulnud, nüüd esineme koos Suure-Jaani laulustuudio noorte muusikutega.

Kui küsida, milline on selle aasta kõige suurema esinejate arvuga jõukontsert Eestis, siis tõenäoliselt ongi see Viljandi muusikakooli jõulukontsert Viljandi Pauluse kirikus. Seda peab lihtsalt nägema.

Et esinevad õpilased, on muusikakooli kontserdid kõigile tasuta.

KONTSERDID

Viljandi muusikakooli õpilased annavad kaks jõulukontserti.

Neljapäeval, 6. detsembril kell 18 Viljandi baptisti kirikus

Laupäeval, 8. detsembril kell 14 Viljandi Pauluse kirikus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles