Kaugelt tulnud kahurid on Huntaugu mäel valmis

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks lumekahur saabus Austriast, teine Poolast.
Üks lumekahur saabus Austriast, teine Poolast. Foto: Mart Kaas

Teisipäeval jõudsid Viljandisse uued lumekahurid, millega hakatakse talvepargi jaoks lund tootma nii pea, kui ilm seda lubab.

Mittetulundusühingu Viljandi Talvepark juhatuse liige Mart Kaas ütles, et renditud kahureid, millest üks saabus Austriast ja teine Poolast, saab hakata katsetama siis, kui temperatuur langeb kahe miinuskraadini. Normaalseks, mitte liiga energiakulukaks lumetootmiseks peab külmapügalaid tema sõnul olema vähemalt viis. Täisvõimsusel saab lumekahurid huugama panna kümne miinuskraadi juures.

Kaasi juttu mööda tahavad nad eriti laste kelgumäe saada lume alla nii kiiresti, kui võimalik. Küsimusele, millal võiks lumepark praeguse prognoosi järgi tööd alustada, vastas Kaas, et seda on keeruline öelda, kuid ta nimetas jutu käigus siiski vahemikku 10.–12. detsember.

Mart Kaas märkis, et lund toodetakse igal hetkel, mil see on mõistlik ja võimalik, ka öösiti. Viljandis Huntaugu mäel vaatega järvele on tema sõnul seda tööd mõnus teha.

"Siin ma lausa naudin öösiti lumetegemist," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles