Turvatöötaja aitas elumaja tulekahjust päästa

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S-i autod.
G4S-i autod. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeva varahommikul ühe Viljandimaa elumaja juurde valveseadme häireteadet kontrollima läinud turvatöötajad hoidsid ära selle, et maja oleks keraamilisel pliidil kärssama läinud jääkuubiku restist põlema läinud.

Turvafirma G4S teatel sai nende juhtimiskeskus 3. detsembril kella poole viie paiku tulekahju häireteate Viljandi vallas asuvast eramust. Koha peale sõitnud turvatöötajad vaatasid maja väljastpoolt üle, kuid midagi kahtlast esialgu ei märganud.

Kuna valvesüsteem andis häiret edasi, aga kedagi kodus ei olnud, uuris juhtimiskeskuse töötaja majaperemehelt telefonitsi, kas hoonesse oleks võimalik kuidagi pääseda. Peremees juhendaski seepeale, kuidas lukustatud hoonesse pääseda.

Eramusse sisenenud turvatöötaja avastas köögist keraamilisel pliidil tossava plastmassist jääkuubiku resti. Ta ühendas pliidi vooluvõrgust lahti ja tuulutas ruumid. Päästjate abi vaja ei läinud.

Miks keraamiline pliit sisse oli lülitunud, ei ole G4S-i sõnul teada. Pressiteates märgitakse, et iga viies tulekahju Eestis saab alguse mõnest elektriseadmest või elektrijuhtmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles