Juhtkiri. Kas minna ise või ...

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Seekordsete kodanikujulguse aumärgi saajate lood kannavad erinevat sõnumit. Mõlema Viljandimaaga seotud inimese juhtum näitab, et ainuüksi filmiva telefoni taskust välja võtmisega võib teised inimesed hullemast päästa või politseile ääretult vajalikku infot koguda. Samas tuli üks tänavune tunnustus anda postuumselt. Liiati saabus eile õhtul nende ridade kirjutamise ajal uudis, et korrakaitsjad otsivad naist, kes takistas Tallinnas Balti jaama turul põgenevat varast ja võis nii saada ohtliku nakkuse.

Mõnikord ei lähe varguse, peksmise või mõne muu kuriteo takistamiseks vaja rohkem kui eemalt hüüda ning telefon politseisse helistamiseks kõrva juurde tõsta või selle kaamera sündmuskoha poole suunata. Sellega võiks saada hakkama iga täies elujõus inimene. Teinekord võib aga esimese hooga suhteliselt süütu intsident sekkuja vastu pöörata. Julgust üles näidanud mees sai surmava hoobi, kui oli tülitsevat paari viisakalt kõnetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles