Esimesed folgil esinejad on teada

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader möödunudaastase festivali viimasest päevast.
Kaader möödunudaastase festivali viimasest päevast. Foto: Marko Saarm

27. Viljandi pärimusmuusika festivalile tulevad esinema varasemate aastate publikumagnet Curly Strings ning Kanadast Ottawa orust pärit The April Verch Band. 1. detsembri hommikul algas ka järgmise festivali passide müük.

Curly Strings ning teiselt poolt maakera pärit viiuldaja, laulja ja stepptantsija April Verchi veetav trio moodustavad koostööprojekti The Heritage Projekt. Ühiskontserdil kuuleb värskes ehtes lugusid alates vanemast traditsioonilisest pärimusmuusikast kuni uue ühisloominguni. Kombatakse kahe muusikalise pärandi piire ja kattuvust, väärtustades mõlema juuri. See on põnev muusikaline rännak täis energiat, laulu, tantsu ja rõõmu. Esitamisele tulevad muidugi ka lemmiklood rahva südame võitnud Curly Stringsilt. The April Verch Band annab suvisel pärimuspeol ka eraldi kontserdi.

Järgmise folgifestivali teema on "Hea lugu!", mis võtab fookusesse põnevad ja tähendusrikkad lood. Nii tuuakse eeloleval suvel Viljandisse kokku muusikud ja jutuvestjad, kes mõistavad eriti hästi jutustada head lugu, olgu selleks maagiline meloodia, mõnus muinasjutt või magus mõistujutt.

27. Viljandi pärimusmuusika festival kestab tuleva aasta 25.–28. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles