Jääle läinud kalamehed seda teistele ei soovita

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julged kalamehed läksid esimese kandva jääga Tänassilma jõele kalaõnne katsetama. Siiski tuleb Igor Naela (keskel) sõnul ettevaatlikult vaadata, kuhu astuda, ja ohtlikest kohtadest eemale hoida.
Julged kalamehed läksid esimese kandva jääga Tänassilma jõele kalaõnne katsetama. Siiski tuleb Igor Naela (keskel) sõnul ettevaatlikult vaadata, kuhu astuda, ja ohtlikest kohtadest eemale hoida. Foto: Marko Saarm

Kui pühapäeval olid kalamehed Tänassilma jõel, hoidudes hoolsasti nõrgema jääga kärestikukohtadest, siis esmaspäeva ennelõunal seadsid Võrtsjärve kalurid võrke, et neid järvele viia.

«Seda ei tea veel, kuidas kala on,» lausus Marko Vaher. Põhisaagiks lootis ta ikka koha ja haugi, mõni latikas ehk lisaks.

Kala tahab harjumist

Marko Vaheri sõnul oli esmaspäeva hommikul Võrtsjärvel jää paksus 12–15 sentimeetrit. «See lubab meil peale minna, aga on kohti, kus üldse pole jääd,» rääkis ta. Selliseid kohti olevat järvel tõesti igal pool, mis tähendab, et kogenematutel ta veel jääle astuda ei soovita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles