Uue haigla arhitektuurivõistluse teise vooru pääses viis ideekavandit (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla asub praegu Jämejala külas.  
Viljandi haigla asub praegu Jämejala külas.  Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla ja tervisekeskuse arhitektuurikonkursile laekus tähtajaks 18 võistlustööd. Teise vooru valiti viis kavandit nimedega "Allikas", "Elu", "Health Village", "Tervise tänav" ja "Tervist". Võitja selgub tuleva aasta veebruaris.

Sihtasutus Viljandi Haigla koostöös Eesti arhitektide liidu ja Riigi Kinnisvaraga kuulutasid septembris välja haigla ja tervisekeskuse arhitektuurivõistluse, mis viiakse läbi kahes etapis. Rahvusvahelise arhitektuurivõistlusega otsitakse ruumilist lahendust Viljandi kesklinna rajatavale 23 000 ruutmeetri suurusele kompleksile ja haljastusele, mis sobituksid ühtlasi kultuuripealinna miljöösse. 

Võistluse teise etapi tähtaeg on 28. jaanuar. Tulemused selguvad tuleva aasta veebruaris, misjärel sõlmitakse võitjatega hoone projekteerimise leping.

Võistluse auhinnafondi suurus on 60 000 eurot. Esimene koht saab 20 000, teine 15 000 ja kolmas  10 000 eurot. Välja antakse ka kaks ergutuspreemiat, mille suurus on 7500 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles