Tugevad Musta Kasti noored teavad, kust jõudu leida

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kallaste, Kaarel Targo, Jaanika Tammaru ja Birgit Landberg kehastuvad koolinoorteks, kes üritavad endas jõudu leida.
Mihkel Kallaste, Kaarel Targo, Jaanika Tammaru ja Birgit Landberg kehastuvad koolinoorteks, kes üritavad endas jõudu leida. Foto: RUUDU RAHUMARU

Kultuuriakadeemia kümnendast lennust välja kasvanud teater Must Kast mängis 21. novembril Viljandis Kaija M Kalveti lavastust «Jõud», mis keskendub noorte inimeste probleemidele.

Dramatiseeringu aluseks on Tartu Forseliuse kooli seitsmenda klassi õpilaste loovtööd. Põimitud episoodidena jutustatakse viie teismelise lugu. Teiste seas saab laval näha Indrekut (Kaarel Targo), kelle õde on surnud ja kes üritab uues koolis sõpru leida, Miat (Jaanika Tammaru), keda tüütavad vanemad kodus lämmatava armastusega, ning Taavit (Silver Kaljula), kelle vanemad töötavad Soomes ja kelle kodus toimuvad kahtlased peod. Kaasa saab mõelda tüüpilistel teemadel, millega varateismelised kokku puutuvad: mure kehakaalu pärast, vastassoo esindajatega mehkeldamine, kiusamine ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles