Riigikogu katuserahast terendab Viljandimaale 266 000 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu katuserahadest suurima summa peaksid saama Viljandi uisutajad, et rajada jäähallis praegu kasutusel olevate ehitussoojakute asemele paremad riiesturuumid ning WC.
Riigikogu katuserahadest suurima summa peaksid saama Viljandi uisutajad, et rajada jäähallis praegu kasutusel olevate ehitussoojakute asemele paremad riiesturuumid ning WC. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võimuliidu erakonnad esitasid riigikogu rahanduskomisjonile katuseraha ettepanekud järgmise aasta riigieelarve kolmandaks lugemiseks. Kolm võimuparteid tahavad laiali jagada kuus miljonit eurot ja Viljandimaale peaks sellest tulema 266 000 eurot.

Sakala andmetel on suurim Viljandimaale rahasuunaja Isamaa, kes kolmest võimuerakonnast sai jagamiseks väikseima summa. See erakond on teinud Viljandimaaga seotud ettepanekuid kokku 106 000 euro ulatuses ning suurim summa läheb Tuleviku jalgpalluritele. Jalgpalliklubile näeb Isamaa ettepanek ette 15 000 eurot.

Sotsiaaldemokraatide vahendusel peaks Viljandimaale jõudma 100 000 eurot ja nende suurim eraldis on Viljandi uisutajatele. 18 000 euro suuruse katuseraha eest peaks jäähall saama riietusruumid ja WC-d.

Keskerakonna panus on 60 000 eurot ning üsna suur osa nende rahast on mõeldud Viljandi ülekäiguradade korrastamiseks. Suurim üksikeraldis on Keskerakonnal, 9000 eurot, ja see on mõeldud Tarvastu lasteaia tarbeks.

Rahajagamine on tekitanud pahameelt riigikogu suurima opositsioonierakonna Reformierakonna liikmetes, kes on seda nimetanud rahavarguseks.

Viljandimaalt parlamenti valitud Peep Aru seletust mööda on riigikogu ja valitsuse katuseraha kokku ligi 30 miljonit eurot, mis on enam-vähem võrdne Viljandi linna eelarvega. Tema sõnul pole kunagi varem valitsusliidu katuserahad nii suured olnud. «See on ilmselge vargus,» oli Aru arvamus. «Seda kõike tehakse seejuures regionaalpoliitika sildi all.»

Aru kinnitusel pakuti väikest katuseraha jagamise võimalust ka Reformierakonnale, kuid too loobus sellisest rahast. Teiste opositsioonierakondade tegevus pole veel selge.

* Sakala otsis ettepanekute seast välja Viljandimaaga seotud plaanid ja rahasummad. Tabel ei pruugi olla lõplik, sest mõnda eraldist ei pruukinud toimetus seostada Viljandimaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles