Ugala teater otsib uut juhti

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala praegune juht Kristiina Alliksaar teatas, et lõpetab töö uue aasta juunis seoses lepingu lõppemisega.
Ugala praegune juht Kristiina Alliksaar teatas, et lõpetab töö uue aasta juunis seoses lepingu lõppemisega. Foto: Elmo Riig

Ugala teater kuulutab välja avaliku konkursi juhatuse ainsa liikme leidmiseks, sest juhatuse praeguse liikme Kristiina Alliksaare leping lõpeb tuleval aasta juunis.

Alliksaar on Ugalat juhtinud 2014. aasta ning enam ta ei kandideeri, teatas teater Facebooki lehel.

"Loodan südamest, et leiame avaliku konkursiga inimese, kes juhina sulandub hästi teda Viljandis ees ootava meeskonnaga ning toob kaasa värskeid ideid ja kogemusi," selgitas Alliksaar.

Teatri juht vastutab sihtasutuse igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest, lähtudes teatri kunstilistest ning majanduslikest eesmärkidest. Juhatuse liikme ülesanded tulenevad sihtasutuse nõukogu otsustest, sihtasutuse põhikirjast ja kehtivatest õigusaktidest.

Kandideerimise eelduseks on kõrgharidus, Eesti teatri ja teatrielu väga hea tundmine, aga ka kultuuri- ja majanduselu hea tundmine, samuti inimeste ja protsesside juhtimise kogemus, eesti ja inglise keele oskus, hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus-, koostöö- ja analüüsivõime.

Kandideerijal tuleb esitada motiveeritud avaldus, elulookirjeldus, haridust tõendava dokumendi koopia ning visioon Ugala teatri arengust aastani 2024 (1-2 lehekülge).

Konkursi lõpptähtaeg on 25. jaanuar ning tööle asumise aeg 1. juulil 2019. Juhatuse liikme valib sihtasutuse nõukogu ning tema volituste tähtaeg on kuni viis aastat.

Ugala teater on üks Eesti vanemaid kutselisi draamateatreid, mis on loodud 1920. aastal. Ühel hooajal tuuakse välja keskmiselt 10 uuslavastust ning antakse ligi 300 etendust. Teatri eesmärk on luua professionaalseid lavastusi nii täiskasvanutele, noortele kui lastele. Etendusi antakse kodusaalides Viljandis ja ka üle terve Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles