Laidoneri KV tegi tondilossist lossi

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kolemaja on kahe aastaga muutunud Viljandi linna üheks pärliks.
Endine kolemaja on kahe aastaga muutunud Viljandi linna üheks pärliks. Foto: Elmo Riig

Seda, millega on hakkama saanud osaühing Laidoneri KV, saab näha igaüks, kes käib Laidoneri platsil või Köleri pargis. Mõnes nostalgianuukseid ja mõnes lihtsalt kahjutunnet esile kutsunud tondilossist on saanud särav Park Hotell.

Üks hoone omanikest, Astlanda Ehituse nõukogu esimees Olaf Herman meenutas 3. oktoobril hotelli avamise tervituskõnes, kuidas ta äripartner Kaupo Kolsariga pankrotivarana müügis olevat endist kultuurikolledži maja vaatamas oli käinud. Viljandiga neil varasemat kokkupuudet õieti polnudki, kuid hoone jättis imposantse mulje. Vähe sellest, et tal oli uhke kiivriga torn, vaatas internetist leitud vanalt fotolt vastu pagaritöökoja tähisena ukse kohale riputatud kringel. Nii otsustasid ettevõtjad maja ära osta ja taastada. Herman tõdes, et kui nad esimest korda sinna sisse pääsesid, oli hoone nii läbivettinud ja armetus seisukorras, et meenutas talle hüljatud kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles