Nutikas sahk nõuab päriselus plasti asemel metalli

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Särg, keda WinterBeateri tiim tutvustab kui mehaanikainseneri ja meeskonna selgroogu, värvib lumesaha korpust õigesse tooni.
Mart Särg, keda WinterBeateri tiim tutvustab kui mehaanikainseneri ja meeskonna selgroogu, värvib lumesaha korpust õigesse tooni. Foto: Kristjan Kivistik

Kui Cleveroni isetöötava lumesaha võistluse finaalini on jäänud vaid napp kaks nädalat, siis viljandlaste WinterBeateri meeskonnal käib töö täistuuridega.

«Ma arvan, et praegu teeme veel rohkem, kui seni oleme teinud,» lausus Kristjan Kivistik, kes on viieliikmelises meeskonnas meediaguruks nimetatud. Tiimi kuuluvad veel Andres Soosaar, Aivo Ilves, Erki Pellja ja Mart Särg.

Reaalne elu vajab metalli

Seni oli robot prototüüp, mis ei olnud väga vastupidav. Masinat käidi proovimas Viljandi jäähallis ja sadanud lumi on andnud võimaluse seda ka tõelistes oludes katsetada. Selle tulemusena on selgunud, et paljud plastdetailid, mis olid 3D-printerist välja lastud, on liiga haprad. «Kui sõitsime sahaga vastu äärekivi, läks mingisugune detail katki, sest see oli plastist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles