Pärituult!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa aasta ettevõtte auhind kujutab laineharjal paati.
Viljandimaa aasta ettevõtte auhind kujutab laineharjal paati. Foto: Marko Saarm

Ühes uue Eesti esimestest teleseriaalidest «Salmonites» äratab Ita Everi mängitav äriproua Ella Salmon Lembit Ulfsaki kehastatava perekonnaadvokaadi koomast talle kuldketti nuusutada andes. Ja olgem ausad, toonase kauboikapitalismi paroodiana oli selline pilkamine päris omal kohal.

Sellest ajast on palju vett Viljandi järve voolanud ja ka äri võtnud teise näo. Käesolevas ettevõtluse erilehes väljatoodud paremates ettevõtetes pole raha esimene, mis silma jääb. Mitte seepärast, et nad kasumit ei teeniks ja see neile tähtis poleks. Veelgi tähtsam näib tänapäeva edukate firmade puhul olevat idee, soov midagi ära teha. Rahalaevad peaksid samuti tulema, kuid teekond ja missioon on vähemalt sama olulised. Selles vaimus on tekkinud maailmas suuremaid laineid tekitavad firmad ja see paistab välja ka Viljandimaa omadest. Kas või Cleveronist, kes valiti hiljuti Eesti aasta ettevõtteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles