Maaülikool sõlmib koostööleppe Olustvere kooliga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli üheks koostööpartneriks on Olustvere teenindus- ja maamajanduskool. Tänavu septembris tehtud fotol on Olustvere kooli õppeköök.
Maaülikooli üheks koostööpartneriks on Olustvere teenindus- ja maamajanduskool. Tänavu septembris tehtud fotol on Olustvere kooli õppeköök. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval, 29. novembril tunnustab Eesti maaülikool tänuüritusel silmapaistvaid praktika- ja koostööpartnereid. Nagu teatas kõrgkool oma pressiteates, allkirjastatakse lepingud nelja kutseõppeasutusega, et soodustada väga heal tasemel õppetööd.

Kõrgkooli partnerid on Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, Järvamaa kutsehariduskeskus, Luua metsanduskool ja Räpina aianduskool.

«Edaspidi võimaldame kasutada ülikooli õppe-, teadus- ja praktikabaase, et mitmekesistada kutseõppeasutuste õpet teadusliku suunaga,» lausus maaülikooli õppeprorektor Endla Reintam. «Nemad aga rikastavad oma õppe- ja praktikabaasidega maaülikooli praktilist suunda.»

Veel näeb leping ette ülikooli sisseastumistingimuste muutmist, et soodustada kutsekoolide lõpetajate ligipääsu kõrgharidusele. Reintami sõnul annab see noortele inimestele sõnumi, et kutseharidus ei ole tupiktee ja ka kutsehariduse valinud noorel on võimalik jätkata õpinguid ülikoolis.

Tänuüritusel annavad oma õpirahad laureaatidele riigimetsa majandamise keskus, Veski Mati, Baltic Agro ja maaülikooli vilistlaskogu. Lisaks annab Tartu abilinnapea Madis Lepajõe üle Raefondi stipendiumid. Parimaid sportlasi pärgab maaülikooli spordiklubi.

Tänuüritus algab 29. novembril kell 10.30 Tartus Eesti maaülikooli tehnikainstituudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles