Libedaks muutunud teelt sõideti välja ja põrgati kokku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvivahetus.
Rehvivahetus. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval, eeskätt ennelõunal muutusid teed ilmaolude mõjul mitmel pool libedaks ning autojuhtidel oli tegemist, et sõidukeid teel hoida. Politsei sai teateid nii kokkupõrgete kui kraavisõitmiste kohta.

Ühtegi sellist õnnetust, kus inimesed oleksid viga saanud, politsei andmetel ei juhtunud, kuid linnatänavatelt tuli teateid autode kokkupõrgete kohta ning maanteedel juhtus teelt väljasõite.

Võrreldes Pärnumaaga, kus esmaspäeval juhtus ka üks ahelavarii ning õnnetustes said autos olevad inimesed viga, läks politsei teatel Viljandimaal kõik üsna õnnelikult. Politsei tuletab meelde, et nüüd, mil ilma- ja teeolud on üha muutlikumad, tuleb sõidukijuhtidel valida ohutu sõidukiirus, olla teel toimuva suhtes eriliselt tähelepanelik ning hoida eesliikujatega piisavat pikivahet.

Ühtlasi soovitab politsei kõigil suverehvidega sõitvatel autojuhtidel kiiremas korras lamell- või naastrehvid kasutusele võtta.

Vana-Võidu autokeskuse töökoja juhi Tarmo Salumaa hinnangul on jäänud veel väga väike protsent autosid, millel pole suverehvid talviste vastu vahetatud. Küll aga on rehvivahetuspunktis autojuhte, kes on seal sel sügisel juba teist korda. "Algul allapandud talverehvid osutusid ikkagi kulunuks ja nüüd tullakse uusi panema," rääkis Salumaa. "Ja selliseid autosid pole sugugi vähe."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles