Kõnevõistluse korraldanud Paalalinna kool jättis võidu koju

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnevõistluse kolm paremat. Kolmanda koha sai Katariina Leets (vasakul), võitis Liisbet Pill (keskel) ning teise koha sai Joosep Kaust.
Kõnevõistluse kolm paremat. Kolmanda koha sai Katariina Leets (vasakul), võitis Liisbet Pill (keskel) ning teise koha sai Joosep Kaust. Foto: Paalalinna kool

Kodanikupäeval tavaks saanud Viljandi põhikoolide kõnevõistlus peeti seekord Vabaduse platsi ääres asuvas ametite majas, kus sel talvel töötab Paalalinna kool.

Osalejad pidid esmalt žürii ees arutlema sallivuse teemal. Kodus ettevalmistatud kõne pikkus oli viis minutit ning põhikoolide õpilased käsitlesid oma etteastetes rahvuste ja rasside konflikte, homoseksuaalsust, koolikiusamist ning lihtsalt suhtumist teistest erinevatesse inimestesse. Teises voorus loositi osalejatele teema kohapeal ning nad pidid 15 minutiga ette valmistama kahe minuti pikkuse kõne.

Võidu jättis koju Paalalinna kooli õpilane Liisbet Pill, kes esitas žürii hinnangul väga hea kõne mõlemas voorus. "Hea kõne koosneb argumenteeritud mõtetest, headest näidetest ning probleemile pakutavast lahendusest ning sama oluline on kõne esitamine. Liisbet Pill oli mõlemas voorus ette valmistanud kõne, mis oli tugev nii sisult kui esituselt," kommenteeris kõnevõistluse žürii esimees Marko Suurmägi.

Üldarvestuses teise koha sai Jakobsoni kooli esindaja Joosep Kaust, kellele läks eriauhind parima kõne eest teises voorus, ning kolmandaks tuli Kesklinna kooli esindaja Katariina Leets, kes võitis ettevalmistatud kõne vooru sallivuse teemal.

Kõnevõistlusel osales üheksa Viljandi VIII ja IX klassi õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles