Õiguskantsleri hinnangul ei vasta Põhja-Sakala valla hankekord seadusele

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise leiab, et Põhja-Sakala vald peab muutma kehtivat hankekorda, sest praegune ei taga läbipaistvust ja ausat konkurentsi ettevõtjate vahel.
Õiguskantsler Ülle Madise leiab, et Põhja-Sakala vald peab muutma kehtivat hankekorda, sest praegune ei taga läbipaistvust ja ausat konkurentsi ettevõtjate vahel. Foto: Tairo Lutter

Õiguskantsler Ülle Madise saatis Põhja-Sakala vallavolikogu esimehele Arnold Pastakule märgukirja, milles ütleb, et valla hankekord on vastuolus seadusega, ning käsib teha muudatusi.

Põhja-Sakala vallavalitsus võib teha pakkumiseks ettepaneku ühele isikule, kui teenuse maksumus jääb alla 10 000 euro, ehitushanke puhul alla 20 000 euro. Õiguskantsler leiab, et need tingimused ei soodusta läbipaistvust ja vaba konkurentsi.

Hiljuti kirjutas Sakala, kuidas Suure-Jaani kultuurimaja endine direktor Priit Toobal tellis ametiaja jooksul endaga seotud ettevõttelt talgusuppi ning rentis treilerit. Sel puhul polnud küsitud konkureerivaid pakkumisi teistelt ettevõtjatelt.

Toona ütles vallavanem Tõnu Aavasalu, et nii väikeste summade puhul – 100 euro ringis – polegi tarvis konkureerivaid pakkumusi küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles