Inspektorid kontrollisid toitlustusasutuste tuleohutust

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspektorid uurivad kustuti kontrollimistähtaega.
Inspektorid uurivad kustuti kontrollimistähtaega. Foto: Päästekeskus

Reede õhtul kontrollisid Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektorid tuleohutusnõuete täitmist Viljandi meelelahutus- ja toitlustusasutustes. Kokku kontrolliti  15 klubi, pubi, baari ja teist asutust.

Tuleohutusnõuete rikkumiste suhtes alustati väärteomenetlusi kolmes kohas, teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Väärteomenetlusega kaasneb alati rahaline trahv. Viljandi pärimusmuusika aidas leiti tulekustutid, mille kontrollimistähtaeg oli ületatud, ning evakuatsioonitrepikodadesse oli seal ladustatud põlevmaterjali. Klubis Cheers ja baaris Alibi oli samuti tulekustutite kontrollimistähtaeg ületatud. Alibis alustatakse lisaks väärteomenetlusele haldusmenetlust, millega seatakse tähtaeg nõuetekohase evakuatsioonipääsu rajamiseks. 

Väiksem rikkumine leiti kohvikrestoranis Harmoonia, kus kastid olid töötajate evakuatsioonipääsu ette pandud, ja Park Hotelli restoranis Ormisson, kus pappkastid olid evakuatsioonitrepikojas. Seekord piirduti seal suuliste hoiatustega ning anti korraldus takistused kohe eemaldada. 

Ohutusjärelevalve inspektor Sigrit Murdla sõnul suhtusid asutuste omanikud ja vastutavad isikud märkustesse tõsiselt ning olid igati koostöövalmis. "Kahju, et endiselt leiame oma kontrollkäikudel rikkumisi elementaarsete tuleohutusnõuete vastu," nentis Murdla. "Kuid meeldiv on see, et oma vigu tunnistatakse ning ollakse valmis puudused kohe kõrvaldama."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles