Selgusid parimad noored kirjutajad

, Viljandi linnaraamatukogu lugemissaalide juhtivspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaloominguvõistluse võidutööd ilmuvad kogumikus «Meie mõtted».
Omaloominguvõistluse võidutööd ilmuvad kogumikus «Meie mõtted». Foto: arhiiv

Viljandimaa gümnaasiumiealiste koolinoorte omaloominguvõistlus on lõppenud ja parimad pärjati eelmisel nädalal linnaraamatukogus. Tänavune aasta on üritusesarja ajaloos juubelihõnguline: võistlus kandis järjekorranumbrit 15. Samuti oli see osa linnaraamatukogu 100. aastapäevale pühendatud sündmuste sarjast.

Uuendusena andsime välja illustratsioonide eripreemia. Täiendus oli vajalik, sest iga kolme aasta tagant trükime omaloominguvõistluse võidutöid koondava kogumiku «Meie mõtted» ja järgmisel aastal on plaanis avaldada viies sellenimeline kogumik.

Žüriisse kuulusid kirjanik Lauri Sommer, Viljandi maagümnaasiumi vilistlane ja varasemate võistluste laureaat Hiie Tamman ning kohalik kunstnik-luuletaja Peeter Ora.

15. omaloominguvõistluse draamapreemia pälvis Kaisa Ekbaum. Luules jagati teine koht kolmele näitsikule: Janika Talvarile, Keily Tammarule ja Nora Raimole. Esikoha võitis ka tänavu Aleksandra Tšoba. Proosas paistsid silma kolmanda preemia saanud Kaari Vilberg, teise koha pälvinud Aleksandra Tšoba ja peapreemia võitnud Keily Tammaru.

Eripreemiaid väärivaiks tunnistati Taivo Tobreluts, Keily Tammaru, Karl Mitt, Marta Toomla, Nora Raimo, Signe Kerge ning Kaari Vilberg.

Kõik äramärgitud tööde autorid said Viljandi linnalt kingiks raamatu «August Maramaa aeg». Premeeritutele kingiti ka Viljandi postkaartide komplekt. Fondide rahastuse toel jagati parematele kinkekaarte.

Võistluse tähtsad koostööpartnerid on läbi aastate olnud Viljandi linnavalitsus, maakonna koolid ja ajaleht «Sakala» ning rahaga on traditsiooni jätkamist toetanud Viljandimaa omavalitsuste liit, Eesti kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Viljandi linna loomestipendium ja hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles