Kaks rivaali ristavad piigid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kauplusekett Grossi Toidukaubad soovis rajada Võhma bussijaama äärsele platsile 1000 ruutmeetri suuruse kaupluse, mille juurde kuuluks ka bussiooteruum.

Et sama krundi hoonestamise vastu tundis huvi ka Viljandi tarbijate ühistu (VTÜ), siis seadis Võhma linnavolikogu linnavalitsusele detailplaneeringu korraldamise kohustuse.

Detailplaneering algatati märtsi keskel ning eskiisiga on saanud tutvuda naaberkinnistute elanikud ja kõik teised huvilised. Planeering on linnapea Avo Põdra sõnutsi valmimas, järgneb avalik arutelu ning esimene võimalus see kehtestada on volikogul jaanuaris. Heal juhul võiks ehitamiseks minna kevadel ja kauplus võib valmida järgmisel sügisel.

Esialgu ei ole kindel, kas ehitusloa saab Grossi Toidukaubad või VTÜ.

«Volikogu kuulab mõlemad pooled ära, alles seejärel otsustatakse,» selgitas Põder. «On võimalik, et ilmub veel mõni huviline.»

Ta toonitas, et hoonestusõiguse andmise tingimuseks seatakse see, et plats ei tohi jääda aastateks tühjaks, ning ostjal on kohustus ehitada bussijaama ooteruum.

VTÜ juhatuse esimees Priit Aule tõdes, et päris kindlaid ehitusplaane ühistul ei ole. «Oleme mõelnud ehituskaupade poe rajamisele.»

Küsimusele, kas juhul kui ehitusluba antakse Grossi Toidukaupadele, esitab VTÜ vaidlustuse, ei osanud Aule vastata. «Siis vaatame, mis saab,» sõnas ta.

Kõneldes nõudest, mille kohaselt tuleks ehitada bussiooteruum, ütles Aule, et see on juba täidetud: eile avatud Konsumi fuajees on istmed bussiootajatele ning üles seatud ka busside sõidugraafik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles