Ameerika musta reede väikevennana meelitab siinnegi soodusmüük poodi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklastest üle võetud ostupüha Musta Reede puhul oli rohkem inimesi ostlema tulnud ka Viljandi kauplustesse.
Ameeriklastest üle võetud ostupüha Musta Reede puhul oli rohkem inimesi ostlema tulnud ka Viljandi kauplustesse. Foto: Elmo Riig

Kui esiti tundus Ameerikast alguse saanud ostupüha must reede Viljandis vaikne, siis veidi ringi vaadates selgus, et kauplustesse tuleb ostjaid riburada pidi juurde, sest soodusmüük oli välja kuulutatud.

Näiteks Handymannis oli populaarseim kaup linnutoit, mida oli ennelõunaks müüdud juba kaks alusetäit. Kümnekiloste linnutoidukottide järele tulid ka härrad Kastani tänavalt. Mõlemale läks üks pakk, mis ostupühal maksis sent vähem kui kuus eurot.

Soodusmüük toob rahva pood

«Rahvast on hommikust saati tõesti palju käinud. See väike reklaam ikka mõjutab,» lausus Handymanni klienditeenindaja Kairi Kikojan. Hästi mõjub reklaamleht: kliendid tulevad ja näitavadki selle pealt, et soov on saada just seda asja, ent lisaks võetakse ka muud juurde. «Ei mõjuta ka see, et on kuu lõpp. Kaks eelmist päeva on olnud väga väiksed, aga nüüd on tõesti palju rahvast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles