Koolipoiss ründas kaaslast kurikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere gümnaasiumi venekeelses klassis õppiv poiss lõi klassivenda isetehtud kurikaga, nii et vigastatu viidi kiirabiga haiglasse.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel leidis sündmus aset teisipäeval veidi pärast kella kümmet hommikul, kui 15aastane poiss lõi mitu korda kurikaga endast aasta vanemat kaaslast.

Asjaolude väljaselgitamiseks käib kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Seadus lubab karistada süüdlast kolmeaastase vangistusega. Eile rahuldas kohus prokuröri taotluse võtta kuriteos kahtlustatav vahi alla.

Rakvere gümnaasiumi direktori Aivar Pardi sõnul lõi nooruk klassivenda vahetunni ajal. Kool kutsus kohale kiirabi, kes viis kannatanu haiglasse. Hiljem lasti ta kodusele ravile. «Tal olid peas, rindkerel ja kätel löögi- ja muljumisjäljed,» lausus koolijuht.

Part tunnistas, et kool on selle vägivallatsejaga hädas olnud ka varem. «Kaasõpilased mõnevõrra pelgavad teda, ses ta kipub olema vägivaldne,» ütles direktor.

Rakvere gümnaasiumis õpib poiss alates selle aasta 1. septembrist. Enne käis ta samas hoones, aga siis oli seal Rakvere vene gümnaasium. Kas poiss ka teises koolis korda rikkus, Aivar Part kommenteerida ei tahtnud.

«On räägitud, et tal oli pahandusi, aga tõendusmaterjali meil uurimisorganitele anda ei ole,» sõnas direktor. Rakvere gümnaasiumis käies on poiss patustanud tubakaseaduse vastu ehk suitsetanud ning saanud direktori käskkirja puudumise tõttu. Koolijuhi kinnitust mööda on probleemne õpilane jäänud algkoolis klassikursust kordama.

Direktori jutu järgi ei võtnud kallaletungija kurikat kooli kaasa, vaid see tehti tööõpetuse tunnis. «Kes osanuks arvata, et ta hakkab sellega ründama?» oli Part hämmingus. Mis löögiriistast sai, koolijuht öelda ei osanud, sest koolist seda leitud ei ole.

Pärast vahejuhtumit kokkukutsutud erakorralisel koosolekul teavitati sellest õpetajaid ja teisi koolitöötajaid. Eile oli plaanis õppenõukogus arutada, mida vägivaldse õpilasega ette võtta.

Direktor Aivar Part lisas, et poistel tuleb ikka ette tülisid ja kaklusi, aga seni pole vaja olnud kutsuda politseid, kes paneb õpilasel käed raudu ja viib ta minema. «Minu ajal pole midagi niisugust juhtunud, kuigi olen olnud ametis üsna kaua,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles