NÄDALA NAKKUS. Nohu on ohutu

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstid soovitavad lapse pärast palaviku taandumist üheks päevaks koju jätta ja kui ta end siis hästi tunneb, lasteaeda saata.
Perearstid soovitavad lapse pärast palaviku taandumist üheks päevaks koju jätta ja kui ta end siis hästi tunneb, lasteaeda saata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nii mõnigi lapsevanem tegi sel nädalal suured silmad, kui luges Eesti perearstide seltsi avalikkusele saadetud juhendit, mille kohaselt võib lapse nohu, köha või silma sidekesta põletikuga lasteaeda viia. Teatavasti on lasteaed niikuinii omalaadne turuplats, kus mudilased üksteisega viirusi vahetavad, ja kui nüüd võib sinna ka poolhaigeid saata, pole ju tõbedel enam otsa ega äärt.

Arstide huvi pole mõistagi haigusi levitada. Nende eesmärk oli anda inimestele juhtnöörid, millistes faasides on viirused nakkavad ja millal ei maksa neid enam karta. Kindlasti teeb see teadmine nii vanemate kui ka lasteaiaõpetajate elu lihtsamaks. Muidugi tasub edaspidigi jätkata paljudes lasteaedades väljakujunenud tava, et iga rühma lapsevanemad lepivad ise kokku, millises seisundis last nad teistele ohutuks peavad. Kui asuda aga selle küsimuse kallale perearstide seisukohta teades, saab otsus kindlasti teaduspõhisem kui seni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles