Anu Rauast hakatakse portreefilmi tegema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiilikunstnik Anu Raud astub peagi taas filmikaamerate ette.
Tekstiilikunstnik Anu Raud astub peagi taas filmikaamerate ette. Foto: Elmo Riig

Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital kuulutasid tänavu suvel juba kolmandat korda välja portreefilmide konkursi, et leida põnevaid ideid Eesti oluliste kultuuriloojate ja nende tegevuse tutvustamiseks. Laekus 11 ideed, mis peegeldavad meie kultuurimaastikul tegutsejate värvikat spektrit, ning vaatajate ette jõuab neli filmi, teiste hulgas film Anu Rauast.

Žürii liikme Filipp Kruusvalli sõnul on portreteeritavad väga tugevad isiksused, kes on jätnud Eesti kultuuri ja ühiskonda märkimisväärse jälje. Kõigil neil, kellest filmiportree valmib, on Eesti ühiskonnas ja kultuuris kanda tähtis ja ainuomane roll. Samas on väljavalitud filmide autoritel õnnestunud portreteeritavale läheneda läbi uue ja neile ainuomase filmikeele. See võimaldab jõuda selliste inimelu tahkudeni, mis avanevad kõige paremini just audiovisuaalse meediumi kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles