Köha ja nohu ei nõua tingimata lasteaialapse koju jätmist

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks oluline näitaja, mille järgi otsustada, kas laps on pärast haigust valmis lasteaeda naasma, on see, milline on tema enesetunne ning kas ta suudab lasteaia toimingutes kaasa teha või on pahur ja väsinud. Foto on illustreeriv.
Üks oluline näitaja, mille järgi otsustada, kas laps on pärast haigust valmis lasteaeda naasma, on see, milline on tema enesetunne ning kas ta suudab lasteaia toimingutes kaasa teha või on pahur ja väsinud. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Perearstide sõnul võib laps nohu ja köhaga lasteaias käia, kui ta tunneb end hästi. Lasteaednikud on sellega põhimõtteliselt päri, kuid märgivad, et asi tuleb vanematega läbi rääkida.

Eesti perearstide selts saatis kolmapäeval ajakirjanduse kaudu laiali juhendi, mis õpetab, millistel puhkudel ja kui kauaks lasteaialaps haiguse tõttu koju jätta. Sellest võib lugeda, et laps, kellel on palavik ja kes võtab rohtu, peab saama kodus põdeda ja toibuda, ent kui ta on paranenud sedavõrd, et tema tuju on hea ning ta suudab lasteaia toimingutes osaleda, ei tule teda mõningase nohu või köha pärast koduseinte vahel hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles