Fännid hääletasid RaudRaevu finaali

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RaudRaev tunnistati kevadel parimaks Viljandimaa noortebändiks ning üle-eestilisel noortebändide võistlusel on ta jõudnud finaali.
RaudRaev tunnistati kevadel parimaks Viljandimaa noortebändiks ning üle-eestilisel noortebändide võistlusel on ta jõudnud finaali. Foto: Siim Männik

Eesti tänavune parim noortebänd selgub täna finaalkontserdil Tallinnas klubis Von Krahl, kus astub üles ka Viljandimaa ansambel RaudRaev.

Tänavusele noortebändi võistlusele kandideeris 83 ansamblit, kellest 32 valiti osalema Tallinnas, Pärnus, Iisakus ja Tartus korraldatud eelvoorudes. Finalistid on Uebanda, Tenfold Rabbit, The Blinking Lights ja Sibyl Vane. Lisaks neile jõudis publikuhäältega finaali Viljandimaa noormeeste punt RaudRaev, kes poolfinaalist edasi ei pääsenud.

Kaks sai edasi

Oma lemmiku finaali saatmiseks said fännid jagada poolthääli Facebooki «Noortebändi» kodulehel. Hääletus lõppes kolmapäeva südaööl. RaudRaev kogus 1271 häält.

RaudRaevu laulja Erki Veikar tunnistas, et aeg enne finalistide lõplikku selgumist on olnud üpris närvesööv, ent ta on rõõmus, et neid saatis edu. «Oleme väga tänulikud, et sõbrad pole meid ära unustanud ja meie poolt hääletasid,» ütles Veikar tänusõnad.

Viimastel tundidel tekkis veebikeskkonnas tehnilisi viperusi ja pooldajad ei saanud toetust avaldada. Sestap otsustasid korraldajad finaali lubada ka teiseks jäänud bändi Trap Of Habits, kellel oli 1238 poolthäält.

Võistluse peakorraldaja Karl-Gustav Kello sõnul on konkurents väga tihe ja finaal tõotab tulla pinev nii esinejatele, fännidele kui žüriile.

«Mul on hea meel, et Eestis leidub nii palju andekaid noori, keda žanride erinevusest hoolimata ühendab muusika­armastus,» rääkis Kello. «Finaal tuleb väga tasavägine. Arvan, et žürii liikmeid ootab ees tõsine sisevõitlus, otsustamaks, kes on kõige parem.»

Erki Veikar ütles, et esitatav kava on peaaegu paigas ja finaalkontserdiks mingeid erilisi ettevalmistusi ei kavandata. «Teeme veel proovi ja kindlasti üritame magada, et olla esinemise ajaks värsked,» sõnas ta.

Võistlusel osalemist hindas Veikar väga väärtuslikuks kogemuseks. «Oleme saanud anda kaks suurt live-kontserti ning esimest korda mängisime ka Tallinnas. Pealegi liigub sellistel üritustel olulisi muusikategelasi ning saab vahetada kontakte,» loetles laulja plusse.

Finaalvooru žüriisse kuuluvad Kristo Kulver, Mikk Taniel, Arne Holm, Britta Ratas, Mart Normet, Mart Niineste, Toomas Olljum, Erik Morna, Ingrid Kohtla, Jaan Pehk, Silver Laas ja Andrus Raudsalu.

Kohalik võitja

Folgi ja metal'i sugemetega muusikat viljelev RaudRaev hakkas tegutsema eelmisel aastal. Tänavu kevadel noppis bänd kohalikul noortebändide võistlusel esikoha ja sai võimaluse üles astuda «Rock Rambil».

RaudRaevu repertuaari kuuluvad «Võro miis», «Lätsi sõtta», «Lõõmab teras», «Sõdur» ja «Hinges eestlane».

Bändi koosseisus on viis noormeest: Erki Veikar (vokaal), Deiwin Sarjas (rütmi- ja soolokitarr), Henri Lohk (soolo- ja rütmikitarr, taustvokaal), Andres Olbri (bass) ja Kristjan Rajamäe (trummid).

Noortebändi võitja peaauhind on muusikavideo salvestamine, eriauhinnad on animeeritud muusikavideo, salvestusaeg Eesti Raadio stuudios ning ansambli fotosessioon ja esinemiskutsed järgmise aasta festivalidele ja muusikasündmustele «Tallinn Music Week», «Õllesummer», Uue Maailma tänavafestival, «Tallinn Treff» ning «BändCämp Festiväääl».

Omaloomingut väärtustav kuni 26aastastele muusikutele mõeldud «Noortebänd» leiab aset üheteistkümnendat korda.

Noortebändide võistluselt on esikoha pälvinud ja tuule tiibadesse saanud X-Panda, Junk Riot, Groundhog Day, Bedwetters, Mushy, Depoo, Ursula, Tormented, Recycle Bin ja Mild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles