Põllumajanduskoja lõikuspeol pärjati auliikme tiitliga Raul Rosenbergi 

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis tegutseva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg pärjati Põllumajanduskoja auliikme liitliga.
Viljandis tegutseva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg pärjati Põllumajanduskoja auliikme liitliga. Foto: Evelin Talvar

Põllumajanduskoja lõikuspeol pälvis koja auliikme tiitli Raul Rosenberg, kes on Viljandis tegutseva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees.

Laitses korraldatud peol andis Raul Rosenbergile auliik­me tunnistuse Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu esimees Olav Kreen.

EPKK nõukogu otsustas 13. novembri istungil Raul Rosenbergi koja auliikmeks nimetada seetõttu, et ta on aastate jooksul andnud panuse koja arengusse ja koostöös põllumajanduskojaga otsinud lahendusi põllumeeste olukorra parandamiseks. 2003. aastast on ta olnud aasta põllumehe konkursi žürii liige, viimastel aastatel ka selle esimees.

Koja aumärgiga tunnustati põllumeeste ühistu Kevili nõukogu esimeest ja silmapaistvat põllumeest Jaak Läänemetsa.

Tunnustati veel parimat maamajanduseriala õpetajat ja õpilast ning taimekasvatajat.

Samuti tähistati lõikuspeol Eesti lamba- ja kitsekasvatajate liidu (ELKL) 90. aastapäeva.

ELKL on Eesti suurim ja vanim lamba- ja kitsekasvatajaid ühendav mittetulundusühing. Liidu eelkäija Eesti lambakasvatajate selts asutati 1928. aasta novembris ning taasasutati 1990. aastal. Liidul on 180 liiget ning selle põhitegevused on liikmete huvide esindamine ning lammaste aretustöö. Tal on tegevusluba nelja lambatõu aretamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles