Kodanikunädala avas näitus Soomaa inimestest

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed vaatajad tõid esile piltidel olevate inimeste rahulikku olemust, mis sidus näituse tervikuks.
Esimesed vaatajad tõid esile piltidel olevate inimeste rahulikku olemust, mis sidus näituse tervikuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsuse teise korruse fuajees on kolmapäevast avatud «Sakala» fotograafi Elmo Riigi ja ajakirjaniku Liisi Seili koostatud näitus, mille peategelased on Soomaa inimesed.

«Näitus on raamatu lisaväärtus,» ütles Liisi Seil, pidades silmas suvel ilmunud teost «Teekond läbi viie aastaaja». «Nii saab palju rohkem inimesi teada, kuidas elab üleujutuste piirkonnas sadakond inimest.»

«Soovisime, et pildid näitaksid inimest,» selgitas maavanem Lembit Kruuse, kuidas tuli idee siduda näitus kodanikunädalaga. «See on väga asjakohane, sest kodanik on tavaline, lihtne inimene,» lausus ta ja lisas, et väljavalitud fotod toovad vaatajate ette Soomaa elanikud nende igapäevatoimetustes.

Liisi Seili sõnul ehmatas kirjutaja ja piltniku õuele astumine kohalikke vahel väga. «Ega me muul ajal minna saanud kui pärast tööd või nädalavahetustel,» meenutas ta.

Kui praegu kaunistavad fotod maavalitsuse koridori, siis näituse avamisel leidis toetust seisukoht, et sellest ruumist jääb neile väheks. Maavanema sõnul võiks eksponaadid edasi kanda seminarisaali, kus käib palju tänuväärset publikut.

Enne laupäevast kodanikupäeva kuuluvad nädala programmi tänahommikune Pärsti valla lasteaedade külaskäik maavalitsusse ja homme maavanema tänuvastuvõtt, millega märgitakse 20 aasta möödumist maareformiseaduse jõustumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles