Ringitasude tõus palkade kergitamiseks tekitas segaduse

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljast Viljandi huvikoolist kahes mõisteti linnavalitsuse suviseid selgitusi nii, et kui septembris tõusevad ringitasud, siis kerkivad ka õpetajate palgad. Tegelikult see nii ei ole. Foto on tehtud Viljandi kunstikoolis 2014. aastal.
Neljast Viljandi huvikoolist kahes mõisteti linnavalitsuse suviseid selgitusi nii, et kui septembris tõusevad ringitasud, siis kerkivad ka õpetajate palgad. Tegelikult see nii ei ole. Foto on tehtud Viljandi kunstikoolis 2014. aastal. Foto: Elmo Riig

Ehkki Viljandi linnavalitsus ütles huvikoolide ringitasude septembrikuisest tõusust teatades, et niiviisi saadavat lisaraha kasutatakse õpetajate palkade suurendamiseks, peaksid töötasud kerkima alles tulevast aastast. Neljast huvikoolist kahes mõisteti linnavalitsuse suviseid selgitusi aga teisiti. See on tekitanud segadust ja nördimust.

Seda, et ringitasude tõus ja õpetajate palkade kasv on omavahel otseses seoses ehk kui tõuseb üks, kerkib ka teine, lugesid linnavalitsuse selgitusest välja Viljandi spordikooli direktor Andres Kallavus ja Viljandi kunstikooli direktor Kadri Kallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles