Professionaalid ei sügele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite lembehetk. Marta (Luule Komissarov) ja Juliuse (Peeter Jürgens) kooselus on olnud nii tõuse kui mõõnu.
Meistrite lembehetk. Marta (Luule Komissarov) ja Juliuse (Peeter Jürgens) kooselus on olnud nii tõuse kui mõõnu. Foto: Heigo Teder

Lavastus «Meistrite liiga» on oma pealkirja väärt. Peaosalised Luule Komissarov ja Peeter Jürgens on tippvormis ning suudavad särama panna ka kõige triviaalsema situatsioonikoomika.

Ugala 99. hooaja kolmas uuslavastus, Urmas Lennuki kirjutatud ja Tanel Ingi publiku ette toodud «Meistrite liiga» ongi spetsiaalselt loodud Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile. Väga õige valik – kellele siis veel.

Vananevad staarid oma lugematute veidrustega on olnud inspiratsiooniallikaks paljudele õnnestunud teatri- ja telelugudele. Meenutagem kas või Neil Simoni kuldset klassikat «Päikesepoisid», mida on Eestis korduvalt lavale toodud. Üks tuntumaid ja õnnestunumaid versioone on aastast 1981, kui peaosalisi kehastasid Jüri Järvet ja Eino Baskin. Värskematest vanaduse veidrusele ülesehitatud näitlejakomöödiatest on hiilgav näide mullune telesari «Feud. Bette and Joan», mille peategelasteks olid kunagised tähed, unustuse hõlma vajunud rivaalid Bette Davis ja Joan Crawford Jessica Lange ja Susan Sarandoni võrratus kehastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles