Üheksa tundi lõpuni. Kaasavat eelarvet juhib järve puhastamine (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala järve puhastamine juhib kaasava eelarve hääletust.
Paala järve puhastamine juhib kaasava eelarve hääletust. Foto: Marko Saarm

Üheksa tundi enne Viljandi kaasava eelarve hääletuse lõppu püsis endiselt esikohal idee puhastada tuleval aastal Paala järve ülemine osa ning päästa see kinnikasvamisest.

Selle mõtte poolt on on hääle andnud 343 inimest ning see edestas teisipäeval kella 11 ajal teisel kohal olevat Jaani kiriku torni remondi plaani enam kui 80 häälega. Kirikutorni remondi ideed oli selleks ahaks toetanud 261 inimest.

Kolmandal kohal oli 158 häälega Kesklinna kooli juurde välijõuväljaku rajamise plaan ning ülejäänud hääletusele pandud 11 idee toetajate hulk oli alla saja.

Paala järve puhastamise idee hääletusele viinud Evelin Salu kirjutas oma seletuses, et järve ülemine osa on katastroofilises seisus ning viimastel aastatel on muutunud ilus järveke haisvaks mudamülkaks.

"Vaatamata kohalike elanike korduvatele palvetele ei ole probleemile reageeritud. Paala järve ülemine järveke vajab kiiremas korras puhastamist, vastasel juhul ei ole seda varsti enam võimalik päästa ning järv kaob," põhjendas ta idee esitamist linnajuhtidele ja hääletajatele.

Kui palju saab 30 000 euro eest Paala järve ülemist osa puhastada, pole praegu teada. 2014. aasta kevadel puhastati mudast Viljandi järve ranna ujumisala. Napilt 2900 ruutmeetri suuruselt suplusalalt pumbati mudal välja 4000 kuupmeetrit ning see töö läks maksma napilt alla 100 000 euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles