Kaks taksojuhi röövijat kolmest võeti vahi alla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas kõik kolm röövimises kahtlustatavat Paalalinna kortermajast. Korteris oli ka üks täisealine mees, kelle seotust rööviga uuritakse.
Politsei tabas kõik kolm röövimises kahtlustatavat Paalalinna kortermajast. Korteris oli ka üks täisealine mees, kelle seotust rööviga uuritakse. Foto: Marko Saarm

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa esitas laupäeval kohtule taotluse kahe kuriteos kahtlustatava vahistamiseks ning politsei esitas kahtlustuse röövimises.

"Et kaks noort ei olnud varasematest kokkupuudetest politseiga õigeid järeldusi teinud, oli edasiste kuritegude ennetamiseks põhjendatud nende vahistamise taotlemine. Kohus tutvus taotluse sisu ja kogutud tõenditega, pidas noortele esitatud kahtlustust põhjendatuks ja otsustas kaks noormeest vahistada," ütles Talimaa.

Kolme noorukit süüdistatakse grupiviisilises röövimises ning selle teo eest võib kohus karistada 3-15 aasta pikkuse vangistusega. Et nad on aga alaealised, on nende karistuse maksimaalne määr kümme aastat.

Ööl vastu reedet tellisid kaks röövis kahtlustatavat noorukit takso ja sõitsid sellega Pärsti mõisa ette, kus ründasid 60-aastast taksojuhti, kes sai peksmise tagajärjel väga raskelt viga. Pärstis liitus kahe noorukiga ka kolmas, vigastatud ohver pandi pagasiruumi ning seejärel sõideti Rakverre.

Röövitud Mercedes jäi esimest korda politsei vaateväja reedel kell 8.48, kui see ei peatunud politsei märguande peale. Linnas politseinike eest põgenedes rammisid noorukid mitut sõidukit ning lõpuks jätsid nad auto Vana kalmistu parklasse ja põgenesid.

Kolm tundi hiljem tabasid politseinikud kolm purjus noorukit Paalalinnas asuva kortermaja WC-st, kuhu nad olid end peitnud.

Teo motiiv ja täpsemad asjaolud on endiselt selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles