Täna heisatakse Läti auks lipud

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti aastapäeva tähistatakse eriprogrammiga ka Eestis.
Läti aastapäeva tähistatakse eriprogrammiga ka Eestis. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Täna, 2018. aasta 18. novembril tähistab Läti Vabariik oma sajandat aastapäeva. Selle ainukordse sündmuse auks tõmmatakse riigilipp vardasse ka Eestis.

Riigikantselei teatel heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

″Lõunanaabrite pidupäeval on Eesti lippu oodatud heiskama ka kõik teised Läti sõbrad. Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul,″ lisas riigikantselei oma teates.

18. novembril 1918 kuulutas Läti ajutine rahvaesindus välja iseseisva Läti Vabariigi ning moodustas Ajutise Valitsuse eesotsas Kārlis Ulmanisega. Oma riigi tekkimine sai võimalikuks tänu Saksamaa sõjalisele kokkuvarisemisele ja Läti demokraatlike ja rahvuslike jõudude koostööle.

Läti Vabariigi 100. aastapäeva tähistatakse üle Eesti mitmete ürituste ja eriprogrammidega. Eesti valitsuse liikmed õnnitlevad lõunanaabreid Läti riigihümni ″Dievs, svētī Latviju″ laulimisega suursaatkonnas Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles