Konverentsil selgusid Anu Raua stipendiumi laureaadid

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval, Anu Raud, Kätli Saarkoppel-Kruuser ja Marko Aatonen.
Vasakult: kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval, Anu Raud, Kätli Saarkoppel-Kruuser ja Marko Aatonen. Foto: Mailiis Laur

Reedel Viljandis peetud pärandtehnoloogia konverentsil selgusid kaks tekstiilikunstnik Anu Raua stipendiumi saajat: kultuuriakadeemia üliõpilased Kätli Saarkoppel-Kruuser ja Marko Aatonen.

Pärandtehnoloogia õppekava rahvusliku tekstiili eriala kolmanda aasta üliõpilane Kätli Saarkoppel-Kruuser on kultuuriakadeemia teatel empaatiline ja suhtlusaldis ning ääretult organiseerimis- ja koostöövõimeline üliõpilane.

Ülikooli pressiteates on öeldud, et Kätli osaleb tihti eriala tutvustavate ürituste korraldamises. "Nende seas kaalukaim on olnud mardilaada rahvusliku tekstiili eriala esindustiimi koordineerimine. Kätli on andekas ja omanäolise käekirjaga käsitööline, kes armastab tikkimist ja julgeid värvikombinatsioone ning oskab käsitööpärandit uuel ja huvitaval moel tõlgendada. Ta on uudishimulik ja pühendunud üliõpilane, kes otsib pidevalt uusi lahendusi ja ei karda ebaõnnestumisi," seisab pressiteates.

Rahvusliku ehituse eriala neljanda aasta üliõpilase Marko Aatoneni senine erialane ja kogukondlik tegevus on akadeemia sõnul silmapaistev ja väärib meelespidamist.

Teatest võib luged: "Marko on Vilma palgikoja vanemana olnud kohusetundlik, süstemaatiline ning kaasüliõpilasi toetav. Tema tegevus Eesti traditsiooniliste külakiikede ehitamisel, uurimisel ja arendamisel on toonud erialale kogukondlikku tuntust, seda nii Viljandi linnaruumis kui ka muudes kohtades üle Eesti. 2017. aastal püstitati tema eestvedamisel Viljandi lossimägedesse uus männipuust külakiik. Ta on sihikindel, avameelne, osavõtlik ja sõbralik, peale selle käsitööosakonnas hinnatud diskor."

Anu Raua stipendium loodi 2013. aastal sooviga tunnustada üliõpilast, kes on silma paistnud ainelise kultuuripärandi uurimise ja hoidmisega. Igal aastal antakse välja vähemalt üks stipendium, mille ühe osa moodustab rahaline toetus 1000 eurot ning teise osa maakultuuriga seotud toetus. Kokku esitati stipendiumi saamiseks kümme kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles