Kahe tooli poliitikute seas on nii priimused kui puuduja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafik näitab, millised riigikogu liikmed on millistel Viljandi linnavolikogu istungitel viimase aasta jooksul kohal olnud. * Peep Aru sai riigikogu liikmeks tänavu mais. Enne seda viibis ta kõigil selle koosseisu volikogu istungitel. Allikad: Viljandi linnavalitsus, Sakala
Graafik näitab, millised riigikogu liikmed on millistel Viljandi linnavolikogu istungitel viimase aasta jooksul kohal olnud. * Peep Aru sai riigikogu liikmeks tänavu mais. Enne seda viibis ta kõigil selle koosseisu volikogu istungitel. Allikad: Viljandi linnavalitsus, Sakala Foto: Graafika: Ain Kivilaan

Mõni Viljandi linnavolikogu riigikogulasest liige on käinud aasta jooksul kõigil volikogu istungitel ja puudunud üksikult komisjoni koosviibimiselt. Teist näeb keskeltläbi üle ühe volikogu ning komisjoni pole ta jõudnud rohkem kui pool aastat.

Seejuures ei eristu suurim äraolija teistest parlamentlastest mitte ainult sageli tühja istekoha, vaid ka nõndanimetatud kahe tooli seaduse suhtes võetud seisukoha poolest. Niisuguse korra kiitmise asemel leiab too poliitik, et tal ja tema staatusekaaslastel ei peaks tegelikult olema võimalik linna- või vallavolikogusse kuuluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles