Vana kooli raudne leedi

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle London
Malle London Foto: Kristi Markov

Pikaaegsele Viljandi peakunstnikule Malle Londonile (69) ei jää märkamata ükski ebasündsus. Ta on linnast välja kihutanud alasti bravuuritari Anu Saagimi, turvaseksi harrastava geipaari ning isegi tulnuka. Kas karmikäeline linnakunstnik pigem elustab või hukutab Viljandi kuvandit ja majandust?

Selle aasta oktoobris seisis Tallinna tänava ja Lembitu puiestee nurgal hiigelsuur reklaamplakat ebardliku tulnuka pildiga, mis hirmutas lapsi ja ärritas täiskasvanuid. Linnakunstnik London käskis selle maha võtta. «Ajendiks said ka viljandlaste e-kirjad,» lausus ta.

Londoni sõnul oli reklaami sisu linnavalitsusega kooskõlastamata ja seega oli linnavalitsusel õigus lasta reklaam eemaldada. Reklaamifirma Siris esindaja Risto Vanatoa palus tekitatud ebameeldivuste pärast vabandust ning veidi aja pärast plakat kadus ja pandi asemele uus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles