Mille poolest on Lätis parem kui Eestis? (5)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti riigi sümboolika kõneleb 18. novembril Läti riigi sajast aastast.
Läti riigi sümboolika kõneleb 18. novembril Läti riigi sajast aastast. Foto: Mailiis Ollino

Pühapäeval on lõunanaabrite tähtpäev: möödub 100 aastat Läti Vabariigi väljakuulutamise päevast. Mida aga eestlased lätlastest räägivad?

Sakala helistas neljale inimesele, kes elavad riigipiiri lähedal, igaüks ise kohas. Küsisime, mille poolest on Lätis parem kui Eestis, millal ja miks nad ise viimati Lätis käisid ja mida nad lätlastele soovivad.

Mina arvan, et Eestis on ikka parem kui Lätis. Aga kui mõelda, siis võiks öelda, et Lätis on Eestist natuke parem kliima. Läti aiapidajad saavad kasvatada selliseid taimi, millel meil nii hästi ei lähe. Neil on natuke soojem ja kõik läheb varem õitsele. Läti aedades näeb sügiseti õitsemas rohkelt jorjeneid, mida Eestis nii palju ei kasvatata.
Elan Läti piirist vähem kui kilomeetri kaugusel, aga käisin viimati Lätis maikuus. Mul oli külalised ja käisime nendega Mazsalaca matakarajal. Seal on väga ilus. Peale seda pole olnud põhjust Lätti minna.
Aga oodake, tegelikult käin ju sinnapoole jalutamas! Nädalas korra või paar kõnnin piiripunktini ja tagasi. Tee on hea, seal liigub ka teisi jalutajaid ning kepikõndijaid. Tavaliselt kõnnin piirini ja tulen siis tagasi, aga vahel lähen ka pisut kaugemale. Dokument on mul siis alati kaasas.
Soovin lätlastele sama, mida eestlastelegi: et rahvale jätkuks omal kodumaal tööd ja riik saaks ka 200-aastaseks! Rahu soovime ju kõigile. Praegu võimendatakse sõja teemat üle ja pidevalt räägitakse kaitsekulutustest.
Mina arvan, et Eestis on ikka parem kui Lätis. Aga kui mõelda, siis võiks öelda, et Lätis on Eestist natuke parem kliima. Läti aiapidajad saavad kasvatada selliseid taimi, millel meil nii hästi ei lähe. Neil on natuke soojem ja kõik läheb varem õitsele. Läti aedades näeb sügiseti õitsemas rohkelt jorjeneid, mida Eestis nii palju ei kasvatata. Elan Läti piirist vähem kui kilomeetri kaugusel, aga käisin viimati Lätis maikuus. Mul oli külalised ja käisime nendega Mazsalaca matakarajal. Seal on väga ilus. Peale seda pole olnud põhjust Lätti minna. Aga oodake, tegelikult käin ju sinnapoole jalutamas! Nädalas korra või paar kõnnin piiripunktini ja tagasi. Tee on hea, seal liigub ka teisi jalutajaid ning kepikõndijaid. Tavaliselt kõnnin piirini ja tulen siis tagasi, aga vahel lähen ka pisut kaugemale. Dokument on mul siis alati kaasas. Soovin lätlastele sama, mida eestlastelegi: et rahvale jätkuks omal kodumaal tööd ja riik saaks ka 200-aastaseks! Rahu soovime ju kõigile. Praegu võimendatakse sõja teemat üle ja pidevalt räägitakse kaitsekulutustest. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles