Lärmakas ja jõuline protsess

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia 12. lennu diplomilavastuses näeb nii nukke kui huvitavaid misanstseene.
Kultuuriakadeemia 12. lennu diplomilavastuses näeb nii nukke kui huvitavaid misanstseene. Foto: Siim Vahur

Möödunud pühapäeval etendus NUKU teatris Viljandi kultuuriakadeemia 12. lennu diplomilavastus, milles Taavi Tõnissoni käe all on antud huvitav tõlgendus Franz Kafka «Protsessile».

Josef K. (Elar Vahter) vahistatakse oma 30. sünnipäeva hommikul ning talle ei selgitata, milles ta süüdi on. Algab pikk protsess, mille jooksul mees üritab end keerulisest olukorrast päästa, mõistes, et ümbritsevad kas ei saa või taha teda aidata.

«Protsess» on tugev nulltekst, mis pakub palju tõlgendamisruumi. Kultuuriakadeemia tudengite lähenemine loob veidralt psühhedeelse ja kõheda atmosfääri. Lavakujundus viitab oma sünguse ja hämarusega vaesusele. Seda ilmestavad ka minimalistlik helikujundus ja vahepeal siit-sealt kostvad karjed, et ollakse süütu. Protsessi näevad pealt kõik teisedki tegelased, nad on kogu aeg laval kohal. Kuuldes protsessi mainitavat, kummarduvad nad peategelasele põnevil lähemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles