Lavastaja: müstika, kuidas nad suudavad tükki vedada kaks tundi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Meistrite liigas“ segunevad ühtseks tervikuks erinevad teatrilegendid, Luule Komissarovi ja Peeter Jürgensi eluloolised seigad ja välja mõeldud fantaasiamäng.
„Meistrite liigas“ segunevad ühtseks tervikuks erinevad teatrilegendid, Luule Komissarovi ja Peeter Jürgensi eluloolised seigad ja välja mõeldud fantaasiamäng. Foto: Heigo Teder

Ugalas jõuab täna publiku ette eluline komöödia «Meistrite liiga», mille viljakas näitekirjanik Urmas Lennuk kirjutas just peaosatäitjatele, Ugala teatri vanameistritele Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile. Lisaks neile astuvad lavale Vallo Kirs, Triinu Meriste ja Jaana Kena, külalisena teeb kaasa Elina Reinold.

Lavastaja Tanel Ingi, ega seda vist ülemäära sagedasti ette tule, kui saab lavale tuua näidendi, mis on kirjutatud konkreetsetele näitlejatele?

See on jah selline eriline asi. Minu meelest muudab kindlale näitlejale kirjutatud roll asja tollele näitlejale kohe isiklikuks ja lähedasemaks. Side on tugevam. Luulele ja Peetrile kirjutatud materjal on aga veel sellise klausliga, et see on neile lausa pühendatud. See lisab asjale veel rohkem isiklikku puudet. Seda Luule ja Peeter muidugi ka tajuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles