Viljandi gümnaasiumi õpilased sukelduvad tehnikamaailma

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi hoone
Viljandi gümnaasiumi hoone Foto: Elmo Riig

Viljandi gümnaasiumi loodusainete ja matemaatika-füüsika suuna abituriendid on täna Tallinnas, et tutvuda sealse tehnikaülikooli, uue nimega TalTechi pakutavate võimalustega.

Asjaosaliste sõnul alustab igal aastal ligi veerand Viljandi gümnaasiumi lõpetajatest õpinguid just selles ülikoolis. Kaks õppeasutust on teinud aastaid koostööd ning viljandlased läksid Tallinna külla kolmandat aastat. Päeva jooksul kohtuvad õpilased õppejõudude, programmijuhtide ja ka tudengitega, vaatavad laboreid ning osalevad töötubades. Abituriendid saavad ülevaate kõikidest TalTechi õppesuundadest ning Eesti mereakadeemia õppekavadest.

Viljandi gümnaasiumi õppenõustaja Raili Toikka-Tamm ütles TalTechi pressiteate vahendusel, et gümnasistid peavad ülikoolikülastusi vajalikeks, sest saavad nende käigus parema ülevaate pakutavatest erialadest ja see aitab haridusteel lihtsamalt valikuid teha.

Ülikooli koolikoostöö koordinaator Keiu Org märkis, et eelmisel aastal olid Viljandi gümnaasiumi lõpetanud noored TalTechi õppima tulijate arvu poolest koguni esikolmikus. "Viljandi gümnaasiumi õpilased tunnevad suurt huvi tehnikahariduse ja teiste valdkondade vastu, mille lõpetajate järele on ühiskonnas suur nõudlus ja kus palgatase on Eesti keskmisest märgatavalt kõrgem," lisas ta.

Oru sõnul on Viljandi gümnaasiumile pakutud igal õppeaastal praktilisi tegevusi, mille kaudu suurendatakse teadlikkust õppevaldkondadest ning näidatakse keskkooliõpilastele, mida tähendab õppimine ülikoolis. Näiteks on erinevate erialade tudengid ja programmijuhid osalenud kooli teaduspäeval, kus nad on rääkinud õppekavadest ning korraldanud töötube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles