Kool tähistab aastapäeva näitusega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusekorraldaja Liina Roht näitab Jakobsoni kooli VI-b klassi õpilasele tunnistust ajast, mil e-kooli ei näinud keegi veel uneski.
Näitusekorraldaja Liina Roht näitab Jakobsoni kooli VI-b klassi õpilasele tunnistust ajast, mil e-kooli ei näinud keegi veel uneski. Foto: Marko Saarm

Viljandi muuseumis näitusel «Viljandi Jakobsoni Kool 110. Viljandi Eesti Hariduse Seltsi II järgu tütarlastekoolist Viljandi Jakobsoni Koolini» on välja pandud suur hulk koolile kuuluvaid materjale ja esemeid erakogudest.

Näituse on koostanud kooli kroonik Virve Kikas ja näitusekorraldaja Liina Roht. Mõlemad on sama kooli vilistlased ning huvitava kokkusattumusena on ühe ema ja teise isa olnud ka kooli direktori ametis.

«Üks rariteetsemaid eksponaate on kindlasti kooli kõige esimene ehk haridusseltsi gümnaasiumi välja antud tunnistus,» rääkis Roht. «Lastele meeldivad muidugi igapäevasemad asjad, nagu vanad katsevahendid ning topised ja luukered.»

Rohti sõnul on 110 aastaga koolis muutunud palju, kuid samas vaimsus on alles jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles