Viljandlane kirjutas teisel pool maakera spordiajalugu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit Kaupo Kokamägi pääses Bahreinis MMA maailmameistrivõistlustel maailma kaheksa parema võitleja sekka.
Viljandist pärit Kaupo Kokamägi pääses Bahreinis MMA maailmameistrivõistlustel maailma kaheksa parema võitleja sekka. Foto: Erakogu

Tartu spordiklubi Englas liige, Viljandist pärit Kaupo Kokamägi pääses Aasia saareriigis Bahreinis MMA maailmameistrivõistlustel kaheksa parema sekka ning pani märgi Eesti spordiajalukku kui esimene eestlane vabavõitluse kõige kõrgema tasemega amatöörvõistlustel.

Olgugi et Kokamägi tegi ajalugu, jäi ta veerandfinaali pääsemisest rääkides eestlasele omaselt tagasihoidlikuks.

«Väga kahju, et ei saa medaliga koju tulla, aga selline see sport juba on,» nentis ta pärast kaotust veerandfinaalis. «Viies kuni kaheksas koht pole kindlasti minu tipp, sihtisin ikka kõige kõrgemat pjedestaalikohta. Ma arvan, et kõik minu kaalu võistlejad on võidetavad, kui suudan oma mängu peale suruda ja endast maksimumi anda. Kolmapäeval ma seda kahjuks ei suutnud.»

Teel veerandfinaali alistas Kokamägi esimeses matšis Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja Stevo Law ja teises matšis rootslase Tobias Söderbergi. Mõlemad võidud tulid kohtunike ühehäälse otsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles