Kantremaa uuendatud tänavad on valmis ja pidulikult avatud (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Kantremaa tööstusalal avati täna kapitaalremondi läbinud ja uue tugitaristu saanud tänavad.
Viljandis Kantremaa tööstusalal avati täna kapitaalremondi läbinud ja uue tugitaristu saanud tänavad. Foto: Marko Saarm

Linnaametnikud, tee-ehitajad, projekteerijad, järelevalvajad ja rahastajad avasid Viljandis Kantremaa tööstusalal kapitaalremondi läbinud ja uue tugitaristu saanud tänavad.

1 827 792 eurot maksma läinud ehitust toetas 1 121 406 euroga Euroopa Regionaalarengu Fond.

Tööde käigus rekonstrueeriti osaliselt Pärnu maantee ja Metsküla tee ning täies mahus Pargi, Planeedi ja Tähe tänav. Ehitati tänavakatted, veetorustik, reovee-, sajuvee- ja sidekanalisatsioon ning tänavavalgustusrajatised.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles avamisel, et omavalitsus peab looma ettevõtjatele häid tingimusi. «Viljandi edu aluseks on siin tegutsevad ettevõtted. Kui tahame neid siin hoida ja veelgi juurde meelitada, peame tagama ka tänapäevase taristu,» ütles linnapea. Ta lisas, et riik peaks suunama järjest enam raha Eesti eri piirkondadesse, et tõsta nende konkurentsivõimet. «Ma väga loodan, et Viljandi maakonda eraldatud summa, mis on mõeldud kogu piirkonna konkurentsivõime parandamiseks, jääb ka siia maakonda, mitte ei jagata laiali mujale,» rääkis Timpson.

Ta ütles teelõigu avamise kõnes, et linn üksi poleks selle lõigu ehitamisega hakkama saanud. 1,82 miljonit maksnud ehitusse panustasid Euroopa maksumaksjad 85 protsenti. Tee äärde jääb 19 ettevõtet, kes saavad valminud ehitusest otsest kasu. Sama tee äärde jääb ka politseijaoskond ning linnapea märkis naljatamisi, et ka kainestusmajja sattujaid loksutatab uus tee vähem. 

Kantremaa tööstusala avaliku tugitaristu ehitustöid tegi YIT Infra Eesti, omanikujärelevalve eest kandis hoolt Infragate Eesti. Projekteeris Tinter-Projekt.

Ehitaja  esindaja, projektijuht Taavi Kolts avaldas teelõigu avamisel lootust, et tulemus on hea ja linnarahvas andestab need ebamugavused, mis 11. juunil koos ehitusega algasid. Koltsi hinnangul kulges teede rekonstrueerimine suuremate tõrgeteta ning uus ristmik on varasemaga võrreldes tunduvalt turvalisem. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles