Sündide hulk jõudis kümne kuuga terve eelmise aasta tasemele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal on tänavu sündinud kümne kuuga peaaegu sama palju lapsi kui mullu terve aastaga.
Viljandimaal on tänavu sündinud kümne kuuga peaaegu sama palju lapsi kui mullu terve aastaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viljandimaal sündis oktoobris 43 last ning seega on aasta esimese kümne kuuga näinud maakonnas ilmavalgust 396 last. Seda on kaks vähem kui mullu terve aastaga ning viis enam kui 2013. aastal, mil registreeriti viimase saja aasta sündide negatiivne rekord.

Seniste tulemuste põhjal on selle aasta keskmine tulemus 40 last kuus ning kui novembris ja detsembris tuleks maakonnas ilmale kokku 80 last, jõuaks sündide arv samale tasemele, mis oli 2010. aastate alguses, kui maakonnas registreeriti ligi 500 sündi aastas. Viimati lisandus üle 500 lapse maakonda 2010. aastal.

1920. aastatest peetud sündide statistika kohaselt tuli kõige rohkem lapsi Viljandimaal ilmale laulva revolutsiooni ajal ehk 1980. aastate lõpus ja 1990. aastate alguses. Siis registreeriti aastas ligi 1200 sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles