Kes on karsklane? Oleneb, kuidas võtta

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed on alkoholi tarbimisest sootuks loobunud
Mõned inimesed on alkoholi tarbimisest sootuks loobunud Foto: Freepik

«Ma olen karsklane ega võta tilkagi,» on osa meist harjunud ütlema. Aga kui paljud karsklased teavad, et tilluke kogus alkoholi võib jõuda nende organismi täiesti süütul moel?

Sakala toimetus on viimastel aastatel teinud kolm põhjalikku eksperimenti, abiks politseinik alkomeetriga, ja tuvastanud, et alkoholi lendub hingeõhust näiteks pärast seda, kui on söödud kõige tavalisemat kompvekki, joodud kalja või tarvitatud suuvett. Mõnel juhul on pakendil alkoholi kohta suuremas või pisemas kirjas märge, teisel mitte.

Muidugi võib olla eriti ettevaatlik karsklane ja vältida kõiksugu maiustusi ning muud säärast, mis võivad olla tootmisprotsessi loomuliku osana alkoholiga seotud. Aga kuhu tõmmata siis karskluse piir?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles