Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2018/11/14/11573305t1hf90d.jpg)
«Ma olen karsklane ega võta tilkagi,» on osa meist harjunud ütlema. Aga kui paljud karsklased teavad, et tilluke kogus alkoholi võib jõuda nende organismi täiesti süütul moel?
Sakala toimetus on viimastel aastatel teinud kolm põhjalikku eksperimenti, abiks politseinik alkomeetriga, ja tuvastanud, et alkoholi lendub hingeõhust näiteks pärast seda, kui on söödud kõige tavalisemat kompvekki, joodud kalja või tarvitatud suuvett. Mõnel juhul on pakendil alkoholi kohta suuremas või pisemas kirjas märge, teisel mitte.